Zäpämmät tyttöjen oikeuksien puolesta / Kansainvälinen tyttöjen päivä

to 11.10 klo 19.00 Sisäänpääsy omantunnon mukaan 1-100 €

Kansainvälinen tyttöjen päivä (International Day of the Girl Child) on Yhdistyneiden kansakuntien (YK) julistama vuosipäivä, ja sitä vietettiin ensi kertaa 11. lokakuuta 2012. Päivän tarkoitus on nostaa esiin haasteita ja tarpeita, jota tytöt kohtaavat ympäri maailmaa ikänsä ja sukupuolensa vuoksi, sekä edistää tyttöjen voimaantumista ja oikeuksien toteutumista. Tyttöjen päivän tavoitteena on myös innostaa toimimaan tyttöjen oikeuksien puolesta aikaisempaa tehokkaammin. Erityisesti köyhimmissä maissa tyttöjä uhkaavat poikia useammin muun muassa aliravitsemus ja sairaudet sekä koulutuksen ja sen myötä palkitsevan työuran puute.”

Zäpämmät (etno female heart beat) on kahden naisen duo, jonka luonteessa on vähän kainoa kesätyttöä mutta myös rohkeasti paasaavaa naista. Marjo Smolander ja Pauliina Kauppila innostuivat erilaisista tavoista lähestyä omia instrumenttejaan ja omaa ääntään ja niin sai äänensä kuuluville Zäpämmät. Marjo soittimenaan suomalainen konserttikantele ja Pauliina soittimenaan eksoottinen lyömäsoitinarsenaali sekä molempien laulu johdattavat kuulijan kauniiden ja rosoisten laulujen äärelle.

Duon teemana on jo pidempään ollut naisten ja tyttöjen tarinat ja oikeudet ja tästä inspiroituneena Zäpämmät järjestävät yhdessä Plan Internationalin, UN Women ry:n sekä Lavaklubin kanssa konsertin kansainvälisen tyttöjen päivän kunniaksi. Tarkoituksena on innostaa ihmisiä toimimaan tyttöjen oikeuksien puolesta sekä kerätä varoja Plan Internationalin ja UN Women ry:n toiminnan tukemiseksi. Tilaisuudessa kuullaan musiikin lomassa asiantuntijapuhujia molemmista organisaatioista. Tervetuloa mukaan tärkeän asian puolesta!

Sisäänpääsy ovelta käteisellä omantunnon mukaan 1-100 €. Tuotto lahjoitetaan järjestöjen tekemään työhön.

Kuva: Kalle Kallio