Peruttu: Tekijät esiin! Paavo Westerberg

ti 3.3 klo 17.00 Vapaa pääsy

Hyvät Lavaklubin asiakkaat!
Kansallisteatterin ja Lavaklubin kaikki kevään näytännöt ja klubi-illat perutaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lavaklubille lippunsa jo lunastaneet asiakkaat voivat pyytää rahansa takaisin. Tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Palautuksia voi tehdä Kansallisteatterin lippumyymälässä 29.5.2020 saakka, joten kiirettä asiassa ei ole.

Tekijät esiin! -sarja esittelee ajankohtaisia teatterintekijöitä ja heidän työtään.

Maaliskuun alussa vieraaksi saapuu ohjaaja ja näytelmäkirjailija Paavo Westerberg, joka kertoo uutuusnäytelmästään Sinivalas. Haastattelijana on Taina West.

Sinivalas on loistavien näyttelijöiden tähdittämä huippudraama. Se on on tarina eripuraisesta perheestä, muutoksen pelosta, syyllisyydestä sekä kääntymisen mahdollisuudesta. Se kysyy, kuinka elää ainutkertainen elämänsä oikein, kun maailma ympärillä on haaksirikkoutumassa. Inhimillisen tarkkanäköisesti kirjoitettu näytelmä tarjoaa elävät roolit valovoimaiselle näyttelijäkaartille. Visuaalisesti häikäisevän esityksen näyttämökielessä hyödynnetään teatterin ja live-elokuvan keinoja.

Sinivalas on Westerbergin viides näytelmä Kansallisteatterissa. Aiemmat ovat olleet kiitoksia keränneet Kotiin ennen pimeää (2006), Valhe (2010), He eivät asu enää täällä (2012) ja Mahdolliset maailmat (2016). Westerberg on niittänyt mainetta myös menestyksekkäillä Kansallisteatterin Tšehov-tulkinnoillaan Vanja-eno (2014) ja Kolme sisarta (2018) sekä Turun Kaupunginteatteriin tekemällään Shakespeare-ohjaustyöllä Hamlet (2019).

Kantaesitys Suurella näyttämöllä 4.3.2020

Lue lisää ja osta lippu!