Tekijät esiin! Kati Lukka ja Tarja Simone

ma 17.9 klo 17.00 Vapaa pääsy

Tekijät esiin! -sarja esittelee ajankohtaisia teaterintekijöitä ja heidän työtään.

Syyskuun vieraiksi saapuvat Kansallisteatterin lavastaja Kati Lukka ja pukusuunnittelija Tarja Simone, jotka ovat tehneet mittavan uran suomalaisen teatterilavastuksen ja pukusuunnittelun parissa. Yli 16 vuotta yhteisissä tuotannoissa työskennellyt kaksikko on myös yhdessä toimittaja Suna Vuoren kanssa kerännyt otteita elämäntyöstään Yhteisiä suunnitelmia -kirjaksi, jolla he samalla juhlistavat 30 vuoden taiteilijauriaan.

Lavaklubilla keskustelua johdattelee professori Eeva Ijäs. Keskustelussa paneudutaan myös kaksikon uusimpaan työhön, Pirkko Saision kirjoittamaan ja Jussi Tuurnan säveltämään uutusteokseen Musta Saara, johon Lukka ja Simone ovat tehneet lavastuksen ja puvut.

Merkittävän uran eri teattereissa tehnyt Kati Lukka on ollut Kansallisteatterin vakituinen lavastaja vuodesta 2003. Lukan viimeisimpiä Kansallisteatteriin tehtyjä lavastuksia ovat olleet muun muassa Koivu ja Tähti, Macbeth, Nummisuutarit, Luulosairas, SLAVA! Kunnia., Pohjalla, HOMO! ja Onnellisuuden tasavalta. Myös Kansallisoopperan Seitsemän veljeksen ja Robin Hoodin lavastukset ovat Lukan käsialaa.

Tarja Simone on ollut Kansallisteatterin vakituinen pukusuunnittelija vuodesta 2006. Simonen laajamittaiseen uraan sisältyy niin teatteri-, ooppera- kuin tv-puvustuksiakin. Hänen viimeisimpiä töitään kotiteatterissa ovat olleet muun muassa Koivu ja Tähti, Kuolema Venetsiassa, Macbeth, Sumu, Nummisuutarit, Luulosairas, SLAVA! Kunnia., Pohjalla ja HOMO!

Musta Saara kantaesitys Suurella näyttämöllä 12.9.2018. Lue lisää ja osta lippu!