Peruttu: Tekijät esiin! Jussi Moila

ti 31.3 klo 17.00 Vapaa pääsy

Hyvät Lavaklubin asiakkaat!
Kansallisteatterin ja Lavaklubin kaikki kevään näytännöt ja klubi-illat perutaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lavaklubille lippunsa jo lunastaneet asiakkaat voivat pyytää rahansa takaisin. Tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Palautuksia voi tehdä Kansallisteatterin lippumyymälässä 29.5.2020 saakka, joten kiirettä asiassa ei ole.

Tekijät esiin! -sarja esittelee ajankohtaisia teatterintekijöitä ja heidän työtään.

Vieraaksi saapuu ohjaaja ja näytelmäkirjailija Jussi Moila, joka kertoo uutuusnäytelmästään Isän maa. Haastattelijana on Maria Hukkamäki.

Isän maa on ensimmäinen osa palkitun näytelmäkirjailijan seitsemänosaisesta teossarjasta Merkintöjä egologisesta kriisistä. Moilan näytelmiä on esitetty useissa teattereissa ympäri Suomea ja ulkomaillakin.

Isän maa on armottoman inhimillinen ja lennokkaan humoristinen kuvaus yksilön kamppailusta itseään suurempia ongelmia vastaan. Näytelmä kertoo isistä ja lapsista, mielestä ja sen hauraudesta, kaunasta ja anteeksiantamisesta. Se näyttää, miten Suomen sotien historia edelleen yllättävin tavoin vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme, ja miten yksilön ongelmia ei voi erottaa laajemmista kysymyksistä, jotka koskevat ihmislajia ja sen tulevaisuutta.

Tekijänsä omaelämäkerrallisia aineksia sisältävä näytelmä tutkii miehistä itsestä kertomisen perinnettä tavalla, jossa minä ei ole voittamaton sankari, vaan tunteidensa kanssa elävä ihminen ‒ sekä lapsi että vanhempi. Onko ihmisen vallantahto voimakkaampi kuin hänen kykynsä tiedostaa tekojensa seuraukset ja muuttaa käytöstään? Millaista on mieheys ilman maskuliinisuuden vaikenevaa panssaria? Onko historiasta vielä mahdollista irtautua?

Kantaesitys Pienellä näyttämöllä 1.4.2020

Lue lisää ja osta lippu!