Tekijät esiin! Essi Rossi ja Iida Hämeen-Anttila

ti 28.8 klo 17.00 Vapaa pääsy

Tekijät esiin! -sarjassa esitellään ajankohtaisia teatterintekijöitä ja heidän työtään.

Syksyn ensimmäisen illan vieraiksi saapuvat ohjaaja Essi Rossi ja dramaturgi Iida Hämeen-Anttila, jotka keskustelevat Leena Krohnin romaanin pohjalta tehdystä Tainaron-esityksestä. Haastattelijana on Eeva Bergroth.

Leena Krohnin läpimurtoromaani Tainaron (WSOY, 1985) oli ja on aikaansa edellä. Tainaron on kuvaus tulevaisuudesta, joka on jo täällä mutta jota meidän on vaikea nähdä.

Krohnin romaaniin pohjautuva, ohjaaja Essi Rossin ja dramaturgi Iida Hämeen-Anttilan näyttämöteos on monitaiteellinen kuvaus fantastisesta maailmasta suuren romahduksen jälkeen. Poeettisen ja toivoa pursuavan dystopian teemoiksi nousevat vieraan kohtaaminen, suru ja jäähyväiset sekä asennoituminen muutokseen. Kati Outisen ja Aino Vennan tähdittämä näyttämö avautuu kerros kerrokselta kohti sitä, mille ei ole vielä sanoja: tulevaa maailmaa ja sen monimuotoisuutta. Koko esityksen läpäisee Vennan teosta varten säveltämä musiikki.

Essi Rossi ja Iida Hämeen-Anttila ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2006 lähtien. Heidän aikaisempia töitään ovat esim. Monika Fagerholmin Amerikkalainen tyttö Teatteri Takomossa (2012), Pelon maantiede Teatteri Avoimissa ovissa (2013) ja Bonnie ja Clyde Teatteri Jurkassa syksyllä (2016). Tammikuussa 2018 sai ensi-iltansa Rossin ja Hämeen-Anttilan sovitus Vladimir Sorokinin satiirista Ice, yhteistyössä helsinkiläisen Klockriketeaternin ja tallinnalaisen Von Krahl -teatterin kanssa.

Tainaronin kantaesitys Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 29.8.2018

Lue lisää ja osta lippu!