Teemakeskustelu: Yhdestoista hetki

ma 4.3 klo 17.00 Vapaa pääsy

Maaliskuun teemakeskustelun aiheena on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän uutuusnäytelmä Yhdestoista hetki. Vieraina ovat ohjaaja Esa Leskinen, KTT, tutkija Paavo Järvensivu ja professori Anu Kantola. Keskustelun vetäjänä on toimittaja Jari Hanska.

Yhdestoista hetki on tarina demokratiasta, yhdessä elämisen tavasta, joka on katoamassa ulottuviltamme juuri, kun olimme alkaneet pitää sitä itsestään selvänä. Se on esitys tästä ajasta, mutta myös tulevaisuudesta – kertomus meistä, ja siitä, kuinka meille käy.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan demokratia on vähenemässä myös siellä, missä se on perinteisesti ollut vahvimmillaan – Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Mihin tarvitaan demokratiaa, jos kaikki päätökset tehdään markkinoilla? Mitä jää jäljelle kansanvallasta, kun toisaalla on nouseva äärioikeisto ja toisaalla globaalien rahoitusmarkkinoiden sanelema politiikka? Kuinka olemme päätyneet elämään maailmassa, jossa meillä ei ole varaa pitää huolta heikoimmista tai suojella ympäristöämme tuholta?

Yhdestoista hetki on jatkoa vuoden 2014 parhaana esityksenä palkitulle näytelmälle Neljäs tie. Samalla se on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Kansallisteatterille kirjoittaman demokratia-trilogian toinen osa.

Esitys yhdistelee dokumenttiteatteria, musiikkia ja kuvallista ilmaisua ainutlaatuisella tavalla. Se on samaan aikaan farssi ja tragedia, ennennäkemätön musiikillinen iltama ja näyttämöllisten näkyjen sinfonia.

Yhdestoista hetki antaa äänen niille, joita ei tahdota kuunnella, ja nostaa valokeilaan sen, mitä ei haluta nähdä. Se on kaikki, mitä olet aina halunnut tietää rahasta ja vallasta, mutta et ole uskaltanut kysyä.

Kantaesitys Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 6.3.2019

Lue lisää ja osta lippu!