Teemakeskustelu: Sammakkokuningas

ti 12.2 klo 17.00 Vapaa pääsy

Pasi Lampelan ohjaama ja kirjoittama Sammakkokuningas-näytelmä aloittaa kevään uutuusnäytelmiä käsittelevien teemakeskustelujen sarjan. Lampelan seuraksi keskustelemaan saapuu PsT, urheilupsykologi Satu Kaski. Haastattelijana on Iida Simes.

Sammakkokuningas on ketterän dialogin siivittämä draamakomedia kansallisen suosikkilajin eli jääkiekon pimeästä puolesta, menestyksen hinnasta, siskoudesta ja veljeydestä. Näytelmässä maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa NHL:ssä menestynyt Jarkko Rautala tulee kesäksi isänsä mökille Saimaan rannalle. Nousujohteinen ura on vaarassa kariutua. Rautala ei uskalla astua kaukaloon; hän on kadottanut otteensa lajiin, jossa hän on aiemmin ollut suvereeni tekijämies. Mitä on tapahtunut?

Suoraviivaisen isänsä Martin ja elämänsä syrjäteillä harhailevan siskopuolensa Essin kanssa Jarkko joutuu ammattilaiskiekkoiluakin kovempaan koettelemukseen: kohtaamaan itsensä ja läheistensä odotukset. Edessä on hänen tähänastisen elämänsä vaikein ottelu, jonka säännöt muuttuvat pelin edetessä. Voiko tästä turnauksesta selviytyä kukaan voittajana?

Esityksen rooleissa nähdään häikäisevä näyttelijätrio: Sari Puumalaisen lisäksi näyttämölle astuvat isä ja poika ‒ Heikki ja Mikko Nousiainen!

Kantaesitys Kansallisteatterin Willensaunassa 13.2.2019