Peruttu: Teemakeskustelu: If I Would Lose My Voice

to 16.4 klo 17.00 Vapaa pääsy

Hyvät Lavaklubin asiakkaat!
Kansallisteatterin ja Lavaklubin kaikki kevään näytännöt ja klubi-illat perutaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lavaklubille lippunsa jo lunastaneet asiakkaat voivat pyytää rahansa takaisin. Tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Palautuksia voi tehdä Kansallisteatterin lippumyymälässä 29.5.2020 saakka, joten kiirettä asiassa ei ole.

Kekäläinen & Companyn uusi kantaesitys If I Would Lose My Voice on unohtumaton tanssiteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Teemakeskustelun vieraiksi saapuvat teoksen ohjaaja ja koreografi Sanna Kekäläinen sekä taiteilija, tutkija Antti Majava, jotka keskustelevat kantaesityksestä Riitta Aittokallion johdattelemana.

Sanna Kekäläinen on Kekäläinen & Companyn perustaja ja nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Urallaan hän on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin kotimaassa kuin ulkomailla. If I Would Lose My Voice -teoksen myötä Sanna Kekäläinen siirtyy sukupuolen politiikkaa käsittelevistä autofiktiivisistä teoksista uudenlaisen fiktiivisen todellisuuden äärelle.

Viime vuosina yleistyneen käsityksen mukaan maapallolla on siirrytty kokonaan uuteen geologiseen aikakauteen, antroposeeniin, jossa ihminen vaikuttaa Maan geologiaan, ekosysteemeihin ja ilmastoon ennennäkemättömällä tavalla. Sanna Kekäläinen luo uudessa teoksessaan Kansallisteatterin näyttämölle kuvitteellisen todellisuuden, jossa hahmotetaan ja havainnoidaan tätä uutta aikakautta taiteen keinoin.

Tilanne on uhkaava, tapahtumassa on jotain järkyttävää ja peruuttamatonta. Olemme hyväksikäyttäneet maata ja vähitellen tämän seurauksena allamme on alkanut elää toinen maa, toinen maaperä, toiset vedet, joet ja alueet. Tämä maa on alkanut liikkua, täristä, kuplia, reagoida: maa kapinoi.

Kantaesitys Suurella näyttämöllä 23.5.2020

Lue lisää ja osta lippu!