Sirkka Turkan seurassa

to 30.8 klo 19.00 Vapaa pääsy

Runokuun-kirjallisuusfestivaalin jälkimainigeissa vietetään vielä tunnelmallinen ilta Sirkka Turkan seurassa. Tule mukaan kuuntelemaan, mitkä Sirkka Turkan runot ovat vaikuttaneet Pauliina Haasjoen ja Olli Heikkosen runouteen. Illan aikana Sirkka Turkka lukee rakkaimpia runojaan, niitä, joiden kirjoittaminen on tuntunut sydämessä. Rakastettu runoilija on kirjoittanut esikoisteoksensa 45 vuotta sitten ja hänet on palkittu mm. Finladia-palkinnolla teoksesta Tule takaisin, pikku Sheba.

Olli Heikkonen on Helsingissä asuva runoilija. Häneltä on julkaistu viisi runokokoelmaa. Esikoiskokoelma Jakutian aurinko sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2000, Regional-Express Kodiksamia-palkinnon vuonna 2016 ja Teoria kaikkein pienimmistä Einari Vuorela -runopalkinnon vuonna 2017.

Pauliina Haasjoki on helsinkiläinen runoilija, jonka seitsemäs runoteos Planeetta ilmestyi vuonna 2016. Hänen teoksensa Hiukset (2013) palkittiin Einari Vuorela -runopalkinnolla. Haasjoki on kustannusosuuskunta Poesian puheenjohtaja, ja hänet tunnetaan myös suomentajana ja esseistinä.

Runokuu-kirjallisuusfestivaali Lavaklubilla 20.–26.8.