Runokuu-festivaali: Tietokirjaraati

pe 23.8 klo 17.00 Vapaa pääsy

Runokuu on viidettätoista kertaa järjestettävä kirjallisuusfestivaali, jonka keskeisin tapahtumapaikka on Kansallisteatterin Lavaklubi. Festivaalin teemana ovat tänä vuonna aistit.

Tietokirjailijat ottavat mittaa toisistaan! Tietokirjaraadissa kilpailijat lukevat otteita teoksistaan ja pyrkivät voittamaan puolelleen raadin ja yleisön. Mukana ovat kirjailijat Outi Ampuja, Rosa Meriläinen ja Mikko Salmi. Ampuja puolustaa teostaan Hyvä hiljaisuus (Atena 2017), Meriläinen teosta SE – Seksipuhekirja (kirjoitettu yhdessä Sanna Seiko Salon kanssa, Karisto 2018) ja Salmi teostaan Olut! Kotimaiset panimot ja oluet  (Reademe.fi 2018).

Tapahtumassa ankaraa, mutta ehdottoman leikkimielistä tuomarinvaltaa käyttävät Jaakko Heinimäki, Katleena Kortesuo sekä Kaarina Hazard. Tapahtuman juontaa kriitikko Vesa Rantama.

Lisäksi klubilla on festivaalin ajan pop up -kirjakauppa RUNOALUE, joka kokoaa yhteen useiden kustantajien runoteoksia. Runokaupan valikoimista löydät Runokuun esiintyjien teosten lisäksi myös kiinnostavan kattauksen muuta kirjallisuutta. Kauppa avautuu aina tuntia ennen Lavaklubin ohjelman alkamista.