Runokuu-festivaali: Taidemuotojen välimailla -keskustelu

ti 20.8 klo 17.00 Vapaa pääsy

Runokuu on viidettätoista kertaa järjestettävä kirjallisuusfestivaali, jonka keskeisin tapahtumapaikka on Kansallisteatterin Lavaklubi. Festivaalin teemana ovat tänä vuonna aistit.

Taidemuotojen välimailla -keskustelussa liikutaan performatiivisen, visuaalisen ja musiikillisen runouden maisemissa.

Kolme eri aloilla toimivaa taiteilijaa pohtii runouden ilmentymiä monitaiteellisessa maastossa. Kuinka runous ja runouden muodot näkyvät eri taiteenlajeissa? Millaisia kosketuspintoja rakentuu taidemuotojen välille? Kuinka runous nivoutuu osaksi erilaisia taiteellisia prosesseja ja millaista se on esimerkiksi esitystaiteessa, valokuvassa ja musiikissa?

Taiteenlajien vuorovaikutuksesta, rajapinnoista ja yhteen sulautumisesta keskustelevat esitystaitelija, näyttelijä ja queerfeministi Emilia Kokko, valokuvaaja Mari Hokkanen sekä muusikko, näyttelijä ja vapaa kirjoittaja Olavi Uusivirta. Keskustelua johdattelee kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi.

Lisäksi klubilla on festivaalin ajan pop up -kirjakauppa RUNOALUE, joka kokoaa yhteen useiden kustantajien runoteoksia. Runokaupan valikoimista löydät Runokuun esiintyjien teosten lisäksi myös kiinnostavan kattauksen muuta kirjallisuutta. Kauppa avautuu aina tuntia ennen Lavaklubin ohjelman alkamista.