Runokuu-festivaali: Genderblender – lajien sekoittamisen ilta

pe 16.8 klo 19.00 Liput 8 € ja NVL:n jäsenet 5 €

Runokuu on viidettätoista kertaa järjestettävä kirjallisuusfestivaali, jonka keskeisin tapahtumapaikka on Kansallisteatterin Lavaklubi. Festivaalin teemana ovat tänä vuonna aistit.

Runokuun Genreblenderissä runoilijat, muusikot, prosaistit ja muiden lajien taitajat ottavat lavan haltuun yhdessä ja erikseen.

Runo yhdistyy musiikkiin Matti Kangaskosken ja Yektan (FR) kohtaamisessa, sekä tietokirjallisuuteen Mia Kankimäen ja Saila Susiluodon esiintyessä rinnakkain. Runouttaan esittämään saapuu myös palkittu liettualainen runoilija Aušra Kaziliūnaitė.

Esseetä tulkitaan lavalla Essee open micissa, jonka juontaa Maaria Ylikangas, ja avaa Taneli Viljanen.

Runoilija Sinikka Vuola ja haitaristi Niko Kumpuvaara tuovat klubille luomansa yhteisesityksen.

Luvassa on myös sarjakuvan ääneen lukemista, kun Hannele Richertin syksyllä ilmestyvää Suuntavaisto-albumia ääneen tulkitsevat Hannele Richert, Vili Nissinen ja Riina Näsi.

Illan aikana nähdään myös Eeva Turusen Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa -romaaniin perustuva esitys Näyttävä heinäsorsakoiras juhlapuvussaan.

Illan päättää runoilija Henrik Pathiranen ja Redder-yhtyeen kineettistä runoutta ja musiikkia yhdistävä teos Pettävä Jumala vai paha demoni?.

Lisäksi klubilla on festivaalin ajan pop up -kirjakauppa RUNOALUE, joka kokoaa yhteen useiden kustantajien runoteoksia. Runokaupan valikoimista löydät Runokuun esiintyjien teosten lisäksi myös kiinnostavan kattauksen muuta kirjallisuutta. Kauppa avautuu aina tuntia ennen Lavaklubin ohjelman alkamista.