Peruttu: Runojen vuosi: Katri Vala

ti 17.3 klo 19.00 Vapaa pääsy

Hyvät Lavaklubin asiakkaat!
Kansallisteatterin ja Lavaklubin kaikki kevään näytännöt ja klubi-illat perutaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lavaklubille lippunsa jo lunastaneet asiakkaat voivat pyytää rahansa takaisin. Tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Palautuksia voi tehdä Kansallisteatterin lippumyymälässä 29.5.2020 saakka, joten kiirettä asiassa ei ole.

Tämän kevään Runojen vuosi -illassa syvennytään Katri Valan (1901–1944) elämään.

Suomen kulttuurielämää hämmensi 1920-luvulla joukko nuoria runoilijoita. He olivat palavan innostuneita eurooppalaisen modernin runouden uusista suuntauksista, ja he kirjoittivat runoihinsa Elämän isolla alkukirjaimella.

Kieltolaista huolimatta he nauttivat kovaa teetä ja pitivät eksoottisista naamiaisjuhlista. He kutsuivat itseään Tulenkantajiksi, ja heidän eturivin lyyrikkonsa oli nuori, punatukkainen Katri Vala. Valan nuoruuden ystävistä kirjallisesti tärkein oli Olavi Paavolainen. Runon vuosi valottaa Katri Valan ja Olavi Paavolaisen ystävyyttä. Illan aikana kuulemme Katri Vallan nuoruuden runoja kokoelmasta Kaukainen puutarha.

Katri Valana on näyttelijä Cécile Orblin ja kertojana on ohjaaja Jukka Rantanen.