R.E.A.D.-lukudraamafestivaali. Marius von Mayenburg: PANG

ke 13.11 klo 17.30 Vapaa pääsy

R.E.A.D.  – Reading EuropeAn Drama on vuosittain Helsingissä järjestettävä, uuteen eurooppalaiseen draamaan keskittyvä lukudraamafestivaali. Tänä vuonna myös Lavaklubi on mukana. Tervetuloa kuulemaan, mitä Euroopassa kirjoitetaan juuri nyt.

Keskiviikon alkuillasta kuullaan saksalaisen Marius von Mayenburgin näytelmä PANG.  Lukudraaman on kääntänyt suomeksi Niklas Nurminen ja sen ohjaa Piia Peltola.

Marius von Mayenburg on julkaissut 17 näytelmää ja voittanut useita alan palkintoja. Näytelmiä on käännetty yli 30:lle kielelle ja niitä esitetään paljon sekä Saksassa että muualla maailmassa.

Marius von Mayenburgin PANG-näytelmän maailmassa kaikki tapahtuu kerralla – koulun vanhempainilta, Krimin miehitys, keskustelu onko suodatinkahvi kuitenkaan parempaa kuin espresso, Etelä-Sudanin verilöyly ja maailman tuhoutuminen kasvihuonekaasuihin.

Ja tähän maailmaan syntyy nimetön lapsi Berliinin Prenzlauer Bergiin, mikä saa elämämme muuttumaan lopullisesti. Nuori poika, hyvin lahjakas tietenkin, joka jo kohdussa teki sisarelleen selväksi, ettei mikään tule estämään hänen kehitystään huipulle. Ei edes äiti tai isä, opettaja tai droonisodankäynti USA:ssa saa pysäytettyä häntä jättämästä jälkeään maailmaan, meidän maailmaamme joka on pääosin nyrjähtänyt paikoiltaan.

Mitä kovempaa hän putoaa, sitä kovemmin hän pomppaa takaisin. Ja niin me todistamme hänen nopeaa nousuaan vanhempiaan ja koulua vastaan, jotka eivät pärjää hänen poikkeukselliselle lahjakkuudelleen, ja jotka myös epäonnistuvat jakamaan hänelle pyyteetöntä rakkautta, Todistamme hänen nousun, muttemme tuhoa. Koska mikään ei voi estää häntä. Edes hän itse ei pysty siihen.

Kesto 1 tunti
Yhteistyössä Goethe institut Finnland ja Agency North

R.E.A.D. – Reading EuropeAn Drama Facebookissa