Peruttu: Ohjaajantaide nyt!

ke 25.3 klo 10.00 Vapaa pääsy

Hyvät Lavaklubin asiakkaat!
Kansallisteatterin ja Lavaklubin kaikki kevään näytännöt ja klubi-illat perutaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Lavaklubille lippunsa jo lunastaneet asiakkaat voivat pyytää rahansa takaisin. Tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on nyt poikkeuksellisen ruuhkainen. Palautuksia voi tehdä Kansallisteatterin lippumyymälässä 29.5.2020 saakka, joten kiirettä asiassa ei ole.

Tervetuloa Ohjaajantaide nyt! -keskusteluun.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelma on mukana kolmevuotisessa kansainvälisessä hankkeessa, Alexandria Novassa, jossa kehitetään ohjaajan taidetta ja sen opetusta. Vuosittaisessa Alexandria Nova Open -tilaisuudessa koulutusohjelman opiskelijat ja opettajat jakavat kokemaansa ja oppimaansa taiteen ammattilaisille, opiskelijoille ja asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa Lavaklubille kuulemaan lisää ja osallistumaan keskusteluun!

Tilaisuuden kesto 10-13

Lisätietoa hankkeesta:

Alexandria Nova on Pohjois-Eurooppalaisten ohjauksen koulutusohjelmien yhteistyöverkosto, joka kehittää ohjaajantaiteen opetusta ja tutkimusta.
Sen syksyllä 2019 käynnistynyt kolmevuotinen hanke tuo ohjauksen opiskelijoita ja opettajia yhteen keskustelemaan ja tutkimaan sitä, mitä ohjaajan taide on ja miten sitä opetetaan. Hankkeen päätteeksi vuonna 2022 Alexandria Nova -verkosto julkaisee englanninkielisen kirjan ohjaajantaiteesta sekä aihetta syventävän verkkokirjaston. Hankkeella on Erasmus-rahoitus.

Suomesta Alexandria Nova -verkostossa on mukana Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelma. Hankkeen koordinaattorina toimii Saksan Hochschule für Schauspielkunst Erns Busch Berliinissä ja muut kumppanit ovat Islannin Listahaskoli Island Reykjavikissa, Tanskan Den Danske Scenekunstskole Kööpenhaminassa, Ruotsin Uniarts Stockholm, Liettuan Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija Vilnassa ja Norjan Kunsthogskolen i Oslo. Kaikki nämä koulut tarjoavat korkeakoulutusta ohjauksessa ja valtaosa toimii maansa ainoana ohjauksen koulutuslaitoksena. Tästä syystä maiden rajat ylittävä keskustelu on ensiarvoisen tärkeää kun halutaan kehittää ohjaajan työtä niin taiteellisesti kuin pedagogisestikin.

Lisätietoja: www.alexandrianova.eu