Nuorten open mic: Mun tarina

ti 21.8 klo 19.00 Vapaa pääsy

Nuorten open mic -illat ovat kokonaan omistettu nuorten äänille.

Nuorten avomikki-illassa voit räpätä, laulaa, lausua spoken word -runoutta, perinteisempää runoutta tai vaikkapa lyhyitä tarinoita, tai yhdistellä kaikkia näitä! Osallistuminen ei ole pakollista, voit myös tulla paikalle kuuntelemaan toisten tekstejä ja fiilistelemään. Runokuussa Lavaklubin henkilökunta tarjoilee terävälle nuorisolle herkullisia alkoholittomia cocktaileja.

Esiintyjien ikähaarukaksi toivomme 13–22 vuotta, sillä juuri tälle ikäryhmälle ei toistaiseksi tarjota hirveästi ilmaista ja hohdokasta open mic -runotoimintaa.

ILLAN LÄMMITTELIJÄESIINTYJÄT:

Kirjoittaja Sofi Salokannel

”Olen Sofi, iltakävelyitä ja hitaita aamuja rakastava opiskelija, joka jäsentää maailmaa kirjoittamalla. Esitykseni Sininen valo on runoteos, joka haastaa pohtimaan, minkälaisia runoissa esiteyt henkilöhahmot ovat ja mikä tekee jostakusta jonkilaisen. ”Sininen valo” tutkii myös, mitä tapahtuu, kun päästetään käsittämättömän lähelle, mutta kuori ja pinta jäävät vain raapaisuksi.”

Poikkitaiteellisen esityskokonaisuuden tarjoilevat Iiris Miettinen & Elsi Sloan:

”Me ollaan Eliksiiri, duo, jonka takana kokeilee, runoilee ja sekoilee kaksi nuorta taiteilijanalkua, Iiris Miettinen ja Elsi Sloan. Teoksemme muutos/pysyvyys kokeilee – ja ylittää – niin omiamme kuin eri taidemuotojenkin rajoja. Siinä sanat, liike ja ääni punoutuvat väreileväksi kokonaisuudeksi, jossa erilaiset ilmaisun muodot keskustelevat ja painivat keskenään sekä hengittävät yhdessä. Tutkimme kielen ja runouden mahdollisuuksia sekä mahdottomuuksia tavoitteenamme kaataa seiniä runouden ja musiikin lokeroiden ympäriltä. Tai oikeastaan vähän kaikkien lokeroiden ympäriltä. Kysymme, mitä ovat murroskohdat, mikä muutoksen ja pysyvyyden suhde toisiinsa. Miten näyttäytyy näiden kahden päällekkäisyys, entä mistä voi löytää rajan muutoksen ja pysyvyyden välissä? Vai vaihtaako se ikuisesti paikkaansa?”

 

Nuorten avomikki-tilaisuudet ovat osa Mun tarina -hanketta ja niitä järjestää Lukukeskus yhteistyössä Helsinki Poetry Connectionin kanssa.

Nuorten open mic -toimintaa suojelee räppäri Paleface.

Open mic -tilaisuudet mahdollistetaan Koneen Säätiön ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Runokuu-kirjallisuusfestivaali Lavaklubilla 20.–26.8.