Maunulalainen päiväkirja

la 24.11 klo 19.00 Liput 10 €

”Rakas päiväkirja. Pääni on täynnä synkkiä ajatuksia. Liekö vallan viisasta edes tähän yhteisölliseen teokseen kirjoittaa.”

Vuosien 2016-2018 aikana Maunulan kirjastosta oli lainattavissa kolme päiväkirjaa. Kuka tahansa kirjaston asiakas sai lainata ja käyttää päiväkirjaa kuten sitä käytetään – kirjoittaa mitä lystää.

Päiväkirjoihin päätyi erilaisia tarinoita, hetkiä, muistoja, arkisia kuvauksia, rakkaustarinoita ja tunnustuksia. Sivuilla näkyvät ja tuntuvat ihmiset ja heidän elämäntarinansa.

Dramaturgi Juho Gröndahl on kirjoittanut materiaaleista esityksen, jossa päästään kurkistamaan päiväkirjakirjoittajien maailmoihin. Miksi kukin päiväkirjakirjailija on halunnut jättää itsestään juuri tällaisen jäljen? Minkälainen ihminen on tietynlaisen tekstin takana? Ja miksi juuri jokin tietty hetki tai muisto on ollut ylöskirjaamisen arvoinen?

Maunulalaisia päiväkirjan kirjoittajia lavalle taikovat näyttelijät Jonnakaisa Risto ja Matti Onnismaa. Esityksen ohjaa Maunulan maisema -hankkeen taiteellisena suunnittelijana toiminut teatteri-ilmaisun ohjaaja Eveliina Heinonen. Esitys on samalla kolmivuotisen hankkeen päätös ja kiitos asukkaille.

” — mutta oikeesti se millä on väliä on nää tyypit, nää jotka täällä asuu ja elää ja kuolee joka päivä. Ne on niitä staroja.”

Lue lisää ja osta lippu!