Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

ti 29.10 klo 19.30 Liput 20 / 15 euroa

Ympäri Suomea ja Eurooppaa kiertänyt mäkihyppääjä Matti Nykäsen  muistoa kunnioittava kehuttu monologinäytelmä Matti Nykänen – Hyppy Sumuun vierailee Lavaklubilla!

Esitys raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja.

Tule muuttamaan käsityksesi Matista tai katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Esitys sopii myös niille, jotka eivät pidä urheilusta tai välitä Matista, sillä ennen kaikkea esitys on tarina ihmisestä, joka on kokenut vähän liikaa yhteen ihmiseloon.

”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.” ★★★★ Aamulehti, 16.2.19

”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.” ★★★ Helsingin Sanomat, 24.11.18

”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.” Keskisuomalainen, 28.11.18

“Tatu Mönttinen ui Matin nahkohin niin uskottavasti, että välillä melkein luulin katsovani Mattia livenä… Esitys nauratti, itketti, yleisö eli mukana Matin elämää. Tatun muuntaumiskyky on omaa luokkaansa, hetkessä hän hyppäsi tilanteesta toiseen ja esitys jatkui.” KultturelliMatkalaukussa -blogi, 10.2.2019

Ohjaus Seppo Honkonen
Lavalla Tatu Mönttinen
Äänisuunnittelu Juuso Voltti
Ääninäyttelijät Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen