Maailman teatteripäivä 2019: Maailma kotona

ke 27.3 klo 14.00 Vapaa pääsy

Tervetuloa juhlistamaan Maailman teatteripäivää!

Teatterin tiedotuskeskus TINFO,  Globe Art Point GAP ja Suomen Kansallisteatteri järjestävät Maailman teatteripäivän kunniaksi Maailma kotona -tapahtuman.

Vieraaksi saapuu näytelmäkirjailija Sivan Ben Yishai, jonka näytelmä Daddy Loves You saa tapahtumassa suomenkielisen ensiesityksensä. Näytelmän on suomentanut dramaturgi Sinna Virtanen.

Sivan Ben Yishai on elänyt lapsuutensa Jerusalemissa, opiskellut Tel Avivissa ja asuu Berliinissä. Hän kirjoittaa englanniksi, ja hänen teoksiansa on esitetty useissa teattereissa Saksassa. Papa Liebt Dich kantaesitettiin Maxim Gorki Theaterissa alkuvuodesta 2018, ja se on kolmas neliosaisesta näytelmien sarjasta.

Maailma kotona -tapahtumaa varten tuotetussa esityksessä käytetään osia Ben Yishain teoksesta. Esityksen ohjaa Piia Peltola ja siinä esiintyy mm. Julia Lappalainen.

Tapahtumassa Sivan Ben Yishaita haastattelee teatteriohjaaja ja moninaisuuskouluttaja Martina Marti ja yleisökeskustelua johdattelee ohjaaja-näyttelijä David Kozma. Haastattelu tapahtuu englanniksi, mutta keskustelua voidaan käydä tilanteen mukaan luontevimmalla kielellä.

”Kun isi on mennyt nukkumaan, otat toisen lautasellisen ruokaa, nielet sen pimeydessä seisten, yksin, tiskipöydän ääressä. En kerro sinulle koskaan, mitä olen kirjoittanut sinusta ja jos kysyt, niin selitän, että näytelmän äiti on vertauskuva kotimaasta.”*