LOVI ambientklubi: Outi Pulkkinen, Hulva, Ekke

to 17.1 klo 19.00 Liput 5 €

Syntyikö ambientmusiikki vasta syntetisaattoreiden aikakaudella, vai ovatko hitaan äänen ja pysähtyneisyyden estetiikka olleet sittenkin läsnä musiikissa koko ihmiskunnan olemassaolon ajan? Onko ”ambient” vain yleistävä uusi termi musiikille, jossa sekä sen tuottaja että kuulijat tavoittelevat eteeristä tunnelmaa ja parhaimmillaan tietoisuuden tilan muutosta äänen kautta?

Vuoden 2019 ensimmäisellä Loviklubilla on ainutlaatuinen mahdollisuus matkata arkaaisen runonlaulun estetiikan kautta elektroniseen ambientiin samalla istumalla. Outi Pulkkinen, laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, aloittaa illan Vienan Karjalan ja Inkerin runolauluilla sekä jouhikkoimprovisaatiolla. Hiljattain helsinkiläistynyt elektroakustisen ambientin duo Hulva yhdistelee folkviulua ja elektronista musiikkia. Illan pääesiintyjänä on Ekke, virolainen elektroakustisen musiikin säveltäjä, sekä TV- ja elokuva-äänisuunittelija.

Livevisuissa Hulvan ja Ekken keikoilla VJ Westerlund, vinyyliä pyörittää DJ Elias P.

19.00 Outi Pulkkinen
20.00 Hulva
21.00 Ekke

Ekke: ”I´m a sound designer, composer and improviser on a modular synthesizer. Almost everything I do is related to sound. In my compositions I like to use sound objects, field recordings, and modular synths so I could have my own unique sounds.”

Outi Pulkkinen (s. 1969) on laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, kokeileva äänenkäyttäjä, monitaiteellinen esiintyjä ja pedagogi. Taiteellisessa tohtorintutkinnossaan hän syventyi sekä vanhaan aikakäsitykseen ja estetiikkaan runolaulun ja jouhikkomusiikin kautta että vapaaseen improvisaatioon, jossa hän yhdistää lauluun ja ääntelyyn liikkeen ja puheen. Intensiivinen hetkessä oleminen sekä laaja tietoisuus ympäristöstä ja itsestä, mutta myös mahdollisuus kuulla kehon ja mielen intuitiivinen reagointi tuottaa autenttista, vapaata ja vahvaa ilmaisua.

Kevään klubi-illat: 17.1., 21.2., 21.3., 25.4. ja 16.5.