Keskustelu tanssin katsomisen vaikutuksesta aivoihin

la 18.5 klo 17.00 Vapaa pääsy

Tero Saarinen Company vierailee Kansallisteatterin Suurella  näyttämöllä toukokuussa. Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä seuraamaan koreografi Tero Saarisen uuden Third Practice -suurteoksen rakentumista avoimissa harjoituksissa.

Tanssia ja sen katsomiskokemusta neurotieteen näkökulmasta tutkinut tohtori Hanna Poikonen saapuu ennen avoimia harjotuksia Lavaklubille, jossa hän kertoo tanssin katsomisen vaikutuksista aivoihin.

Liikkeen ja musiikin vaikutuksista aivoihin väitellyt Hanna Poikonen avaa tilaisuudessa tutkimustaan, jonka mukaan tanssin katsomisella on monimuotoisia vaikutuksia aivoihimme – mm. tunteisiin, luovuuteen ja rentoutumiseen. Hän pohtii Tero Saarisen tyyliä ja Third Practice -teoksen tunnelmaa neurotieteen näkökulmasta sekä valottaa kansainvälistä tanssin neurotieteen tutkimusta.

Hanna Poikonen väitteli tohtoriksi tanssin neurotieteestä Helsingin yliopistosta. Sitä ennen hän työskenteli viisi vuotta Zurichin teknillisessä yliopistossa luovuuden ja oppimisen neurotieteen parissa. Hänen tanssitaustansa pohjautuu katulajeihin, butohiin ja nykytanssin, joita hän on opiskellut muun muassa Barcelonassa, New Yorkissa, Tokiossa ja Berliinissä.

Poikonen on kehittänyt WiseMotion-menetelmän, jossa neurotiede ja tanssitaide sulautuvat yhteen. Menetelmä on suunnattu kaiken ikäisille tanssitaustasta riippumatta ja se parantaa kehollisia taitoja, itsetuntemusta ja sosiaalista vuorovaikutusta liikkeen, meditaation ja neurotieteen avulla. WiseMotion on vieraillut muun muassa Harvard Medical Schoolissa Yhdysvalloissa, Swissotel Berliinissä Saksassa, Alive Wellness -hyvinvointistudiolla Hong Kongissa ja Our Dream Schoolissa Barcelonassa.

Third Practice avoimet harjoitukset Kansallisteatterin Suurella näyttömöllä 17.‒18.5. Lue lisää ja osta lippu!