Peruttu: Harmo ja minä – kitaristi Petri Kumelan ja näyttelijä Vesa Vierikon ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle

to 2.4 klo 19.00 Liput 25 €

Harmo ja minä on kitaransoiton ja kerronnan ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle! Lavalla loistavat kitaristi Petri Kumela ja näyttelijä Vesa Vierikko.

Esitys perustuu Juan Ramón Jiménezin runolliseen Harmo ja minä – Andalusialainen elegia -teokseen, jota pidetään tämän espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena.

Espanjankielinen Platero y yo, julkaistiin vuonna 1914. Teos kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. Suomenkielisessä käännöksessä aasin nimeksi tuli Harmo.

Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys Ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta.

Italialainen muusikko ja säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen Platero y yo, Op 190. Loistavana kitarasäveltäjänä tunnetun Castelnuovo-Tadescon sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin.

Nyt tämä mestariteos kuullaan Lavaklubilla kertojan ja kitaristin, Vesa Vierikon ja Petri Kumelan, yhteistyönä. Petri Kumela on maamme monipuolisimpia ja kiinnostavimpia klassisia kitaristeja. Vesa Vierikko on maamme tunnetuimpia ja arvostetuimpia näyttelijöitä.

Kolme esitystä 2.4. (ensi-ilta), 15.4. ja 21.4.

Teksti Juan Rámon Jiménez
Suomennos Tyyni Tuulio
Sävellys Mario Castelnuovo-Tedesco
Kitaristi Petri Kumela
Kertoja Vesa Vierikko
Ohjaus Työryhmä
Kuvat Mitro Härkönen
Tuotanto Pekka Nuru/Produmo

Kesto n. 50 minuuttia