F5.6-valokuvaklubi: Mielikuvia

ti 4.9 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Syksyllä ohjelmaa on tiedossa myös liikkuvan kuvan ystäville, kun kakkosveturiksi Suomen kuvajournalistien rinnalle astuu Dokumenttikilta yhteistyössä Sovun ja repeämän kuvat -hankkeen kanssa.

Syksyn ensimmäinen F5.6 -klubi tiistaina katsoo peiliin. Illan runkona on pitkän linjan valokuvaaja ja tietokirjailija Juha Laitalaisen monipuolinen, tuore kirja Kuvaajien Kuvia (Maahenki, 2018),  jossa erilaiset kuvaajat pohtivat kuvausfilosofioitaan lopuksi valiten tuotannostaan lempikuvansa. Laitalainen on sekä haastatellut että kuvannut kirjan kuvaajat itse. Klubi-illan aikana tutustutaan kirjan sisältöön Laitalaisen johdolla. Paikalla on myös kirjan kuvaajia yleisöä luotaamassa. Lopuksi näkymä laajenee alan tulevaisuuteen. Illan avaa journalisti ja Maahengen kustantaja Johanna Korhonen.

Kirjassa Kuvaajien kuvia on edustettuna kuvaajia neljässä eri sukupolvessa, seitsemänä eri vuosikymmenenä. Kuvaajat edustavat suomalaista valokuvakenttää laaja-alaisesti: kuvajournalisteista, mainoskuvaajiin ja valokuvataiteilijoista yhteisöllisen valokuvauksen toteuttajiin. Kirjan kuvaajilla on yksi yhteinen nimittäjä – Rakkaus valokuvaan! Kirja on myynnissä klubilla erikoishintaan.

Syksyn klubi-illat 4.9., 8.10., 6.11., 4.12.

Kuvassa Ismo Hölttö. Copyright Juha Laitalainen.

F5.6-klubi Facebookissa