F5.6-valokuvaklubi: Eilisen kuvia

ti 3.9 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Ohjelmassa on myös iltoja liikkuvan kuvan ystäville. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Syksyn ensimmäisellä klubilla valokuvaaja Hanna Koikkalainen kertoo valokuvaprojekteistaan, joita yhdistää poikkitaiteellisuus ja -tieteellisys sekä fokus menneisyyteen.

Koikkalaisen projekteissa käsitellään elämää, josta on jäljellä enää jäljet: arkistojen äänet, kuvat, liuskat, laulut tai esineet. Näiden vanhojen sekä uusien sirpaleiden avulla Koikkalainen on pyrkinyt luomaan todenmukaisen ja todentuntuisen heijastuksen tai kuvan siitä, mikä on jo tapahtunut ja mitä ei enää ole.

Koikkalaisen viimeisimmässä projektissa, Tunnemuseo – ihmisiä Rauhassa, esitellään Rauhan mielisairaalan elämää 74 vuoden ajalta. Projektiin on osallistunut myös valokuvaaja Marleena Liikkanen ja sen äitinä on käsikirjoittaja Anu Huttunen.

Projektissa Satavuotias yö Koikkalainen käsitelee kuvin, sanoin ja äänin Suomen sisällissotaa ja sen kaikuja. Lakkautettu kylä -projektissa arkistokuvat, valokuvat ja evakkojen muistot herättävät puolestaan henkiin Suistamon, lakkautetun suomalaisen kylän Venäjän Karjalassa.

Kuva: Hanna Koikkalainen

Syksyn klubi-illat tiistaisin 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12.

F5.6-klubi Facebookissa

Klubia tuottaa tänä syksynä Suomen kuvajournalistit.