F5.6-valokuvaklubi: Kahtaalla

ti 4.2 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Ohjelmassa on myös iltoja liikkuvan kuvan ystäville. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Valokuvaklubin kevään klubiputken korkkaa valokuvaaja Sanni Saarinen, jonka dokumenttiprojekteissa näkyvät ulkomailla eletyt vuodet. Lavaklubilla kuvakatselmuksen ohella Saarinen pohtii henkilökohtaisen suhdetta dokumentaarisiin, pitkäkestoisiin projekteihin niin yksityisesti kuin yleisestikin.

Saarisen töissä kodin ja johonkin kuulumisen kaipuun teemat näkyvät eri tavoin. Projektissa Juuret, Saarinen kuvasi itselleen merkityksellisiä mielenmaisemia ja läheisiä Suomeen palattuaan. Saariselle valkeni, että kaipuu juurille otti muotonsa, ei niinkään tiettyjen fyysisten paikkojen, kuin tunnemaisemien jäljittämisenä.

Kahtaalla -projektin valokuviin Saarinen ikuisti ihmisiä kodeissaan Turun Varissuolla. Nimi Kahtaalla viittaa kahden kulttuurin välillä elävien ihmisten elämän ja identiteetin kahtalaisuuteen – noin yhdeksästätuhannesta, kahdeksaakymmentä eri kansallisuutta edustavasta lähiön asukkaasta yli puolella on juuret Suomen ulkopuolella.

Varissuo-projektia (2018-19) ovat rahoittaneet Patricia Seppälän Säätiö, Turun kaupunki ja Journalistisen Kulttuurin Edistämissäätiö Jokes. Saarisen kuvia on ollut esillä ryhmänäyttelyissä Arlesissa ja New Yorkissa. Kesällä 2019 Saarisella oli yksityisnäyttely Turun Taidehallissa. Vuonna 2018 kansainvälinen LensCulture -julkaisu valitsi Saarisen yhdeksi Emerging Talent Awards -palkinnon voittajista.

Kevään klubit joka kuun ensimmäisenä tiistaina  4.2., 3.3., 7.4. ja 5.5. kello 19

F5.6-klubi Facebookissa