F5.6-valokuvaklubi: Eräitä huomioita. Vieraana Sakari Piippo

ti 5.11 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Ohjelmassa on myös iltoja liikkuvan kuvan ystäville. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Marraskuun F5.6-klubin läpivalaisuvuorossa on valokuvaaja Sakari Piipon dokumentaarinen trilogia Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä (2015-2019).

Juha Sipilän kaudella valtioneuvoston kanslian valokuvaajana työskennellyt Piippo alkoi hakemaan uusia kuvakulmia vastoin totuttua kaanonia. Kanslia pyrki estämään kuvien julkaisun. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt Piippoa, joka saapuu nyt Lavaklubille uunituoreen opuksensa kera.

Loistokkaiden vaalivoittojen, kärkipoliitikkojen valtapelien tai kohupäätösten sijaan kuvaaja on tarkastellut ryppyyn istuttuja puvuntakkeja, pitkiksi venyviä valtuustokokouksia ja ostosreissun yhteydessä suoritettua pientä, mutta arvokasta rituaalia, äänestämistä. Tiistain klubi-illassa pääsemme fundeeraamaan esimerkiksi sitä, ovatko nämä epävaltiolliset näköhavainnot uhka vai mahdollisuus tai jotakin muuta.

Eräitä huomioita poliittisesta järjestelmästä on esillä 5.1.2020 asti Suomen valokuvataiteen museon Suuressa näyttelytilassa. Näyttelyn yhteydessä on julkaistu samanniminen valokuvakirja, jonka on kustantanut Kosmos.

 

F5.6-klubi järjestetään joka kuun ensimmäinen tiistai Kansallisteatterin Lavaklubilla. Syksyllä 2019 iltaa tuottavat Suomen Kuvajournalistit. Marraskuun F5.6-klubi järjestetään tiistaina 5.11. klo 19-21. Tilaisuus on avoin kaikille ja sinne on vapaa pääsy.

Syksyn klubi-illat tiistaisin 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12.

F5.6-klubi Facebookissa

Klubia tuottaa tänä syksynä Suomen kuvajournalistit.