F5.6-valokuvaklubi: Allan Douglas Coleman

ti 9.4 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Ohjelmassa on myös iltoja liikkuvan kuvan ystäville. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Klubin ohjelmasta vastaavat Suomen kuvajournalistit ja Dokumenttikilta.

F5.6-klubi tarjoaa huhtikuussa extraklubin ja tuo lavalle poikkeuksellisen vieraan, kun Lavaklubille saapuu maailmalla tunnettu, 50-vuotista uraansa juhliva kriitikko, historioitsija, kuraattori ja valokuvaan pohjaava taiteilija Allan Douglass Coleman New Yorkista.

Tiedossa on harvinaista kuultavaa: Colemanin luento palkitusta tutkimusprojektista Alternate History: Robert Capa on D-Day.

Kertomukset Capan seikkailuista Normandian maihinnousupäivänä 6.6.1944 ja negatiivien häviämisistä, ovat Colemanin mukaan kuvajournalismin myyteistä myyttisimmät.

Totuus Capan kuvien takana on työllistänyt Colemanin tutkimusryhmää viiden vuoden ajan. Nyt ryhmä on löytänyt merkittäviä todisteita, jotka viittavat uuteen kertomukseen Capan kuvien synnystä 6.6. ja tuhoutumisesta 7.6.1944 lontoolaisessa pimiössä.

Luennon ja yleisökeskustelun jälkeen Coleman vaihtaa hattua tutkijasta tekijäksi ja esittelee multimediateoksen Spine (Selkäranka), jonka fyysinen ja henkinen lokaatio on lounaisessa USA:ssa, ja johon laaja-alainen Coleman on kirjoittanut poeettisia tekstejä vapaan kirjoittajan roolissa. Valokuvat on ottanut valokuvaaja Nina Sederholm, ja musiikin tehnyt säveltäjä ja muusikko Mikko Hassinen.

Esitys pidetään englannin kielellä.

Klubi-ilta on osa Colemanin kymmenpäivästä luentovierailua, jonka ovat järjestäneet Smidiga övergångar i Svenskfinland -hanke ja Yrkesinstitutet Prakticum yhteistyössä Yrkeshögskolan Arcada, Valokuvataiteen museon, Valokuvakeskus Perin, Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian sekä Allan and Bo Hjelt Art Foundationin kanssa.

Kevään klubi-illat 5.2., 5.3., 3.4., 9.4. ja 7.5.

F5.6-klubi Facebookissa