F5.6-valokuvaklubi: Pitääkö mun aina?

ti 6.11 klo 19.00 Vapaa pääsy

F5.6 on kaikkien valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi. Klubista on tullut suosittu ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Syksyllä ohjelmaa on tiedossa myös liikkuvan kuvan ystäville, kun kakkosveturiksi Suomen kuvajournalistien rinnalle astuu Dokumenttikilta yhteistyössä Sovun ja repeämän kuvat -hankkeen kanssa.

Marraskuun F5.6-klubilla juhlitaan Pertti Kurikan Nimipäiviä. Dokumentaristi ja taiteen tohtori Timo Korhonen avaa Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaamia dokumenttielokuvia Kovasikajuttu ja Tokasikajuttu. Elokuvat kertovat punk-bändistä Pertti Kurikan Nimipäivät. Kovasikajuttu sai parhaan dokumenttielokuvan Jussin vuonna 2013 ja myös Tokasikajuttu oli tämän vuoden ehdokkaita. Molemmat elokuvat ovat kriitikoiden yksimielisesti kiittämiä.

Timo Korhosen mukaan nämä elokuvat kertovat suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta parhaimmillaan – mahdollistajana, kun taas yhtyeen heikolle euroviisumenestykselle löytyy syy pohjoismaisten ja keskieuroopalaisten sosiaalipoliittisten mallien eroista. Kovasikajutun alussa nähdään bändin rumpali Toni Välitalo kusemassa pönttöön. Tässä Korhonen näkee vahvan poliittisen viestin. Suomen ainoiden ammattipunkkarien taustalta löytyy punkin ydin: työväenluokkainen luokkatietoisuus, kielteisyyden korostaminen sekä usko itse tekemiseen.

Esityksen jälkeen ymmärrämme myös miten mahtuvat yhteen kunnolla oleminen ja vihaisuus. Pertti Kurikan Nimipäivien sanoin:

Aina mun pitää olla kunnolla.
Mä vihaan tätä maailmaa.

 

Syksyn klubi-illat 4.9., 8.10., 6.11., 4.12.

F5.6-klubi Facebookissa