Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina

pe 17.4 klo 19.00 Liput 20 / 15 €

Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja Seppo Honkosen ohjaama monologinäytelmä marssittaa Lavaklubille joukon Eino Leinon sydämenvalittuja!

Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas lienevät muusista tunnetuimmat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan.

Hahtola painaa täysillä hahmosta toiseen antaen suunvuoron muusille, joilla on painavaa sanottavaa kansakunnan kaapin päälle nostetusta runoilijasta. Rivien väliin kätkeytyy huomionarvoisia oivalluksia tasa-arvosta, naiseudesta, elämästä ja ihmisten välisistä suhteista kaikenkirjavine tunteineen. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #metoo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa– ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Esityksen loistavaa käsikirjoitusta ja virtuoositeettimaista näyttelijäntyötä ylistänyt ammattilaisraati palkitsi sen parhaana esityksenä Valtakunnallisessa Monologikilpailussa helmikuussa 2019.
”Aplodeista ei ollut tulla loppua. Kaikki ymmärsivät nähneensä ja kuulleensa jotain ainutlaatuisen upeaa.” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Matti Kuusela – Aamulehti 7.8.2019

lavalla Pinja Hahtola
ohjaus Seppo Honkonen
käsikirjoitus Pinja Hahtola
äänisuunnittelu Marko Pakarinen
sovitus ja visuaalinen ilme työryhmä
päähineet Heidi Tsokkinen /Hatlantis Oy