Doc Lounge Helsinki: Push

ti 22.10 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Lokakuun elokuvana on Fredrik Gerttenin Push (92 min, Ruotsi, 2019)

Kasvottomia vuokranantajia, asuntoja ilman vuokralaisia. Nousevat vuokrat ja asukkaista tyhjenevät suurkaupunkien asuinalueet.

Fredrik Gerttenin Push voitti keväällä Kööpenhaminassa CPH:DOXin katsojaäänestyksen palkinnon ja veti salit täyteen yleisöä. Elokuva pureutuu asuntokeinottelun ja asuntokriisin ytimeen ja kulkee YK:n erityisraportoijan Leilani Farhan mukana ympäri maailmaa etsimässä selitystä sille, miksi isojen kaupunkien keskustat autioituvat ja miten suurkaupunkien räjähdyksenomaisesti nousevat asumiskustannukset voitaisiin saada kuriin. Gentrifikaatio ei enää riitä selitykseksi, vaan kaupunkien autioituessa ja ihmisten joutuessa asunnottomaksi mittakaava on eri ja syyt monisyisempiä. Kun asunnoista tulee kauppatavaraa ja asuminen ei enää olekaan ihmisoikeus, tulee tyhjenevistä kaupungeista uhka, joka voi koskettaa meitä kaikkia.

Katso elokuvan traileri

Syksyn dokumenttielokuvaillat 10.9., 22.10., 19.11. ja 11.12.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.