Doc Lounge Helsinki: The Kingmaker

ti 25.2 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge Helsingin kevätkauden avaa tämän vuoden DocPoint-festivaalin suursuosikki, Lauren Greenfieldin The Kingmaker (USA, 2019). Jos tämä jäi näkemättä tammikuussa, nyt on tilaisuutesi!

Tuhansien korkokenkien naisena tunnettu Filippiinien entinen first lady, Imelda Marcos, jakaa rahaa lapsille ja haikailee mennyttä loistoa. Huhujen mukaan miehensä politiikan takana ollut voimanainen kertoo tunteneensa Gaddafin, Saddamin ja Reaganin, lopettaneensa kylmän sodan viidessä minuutissa ja tehneensä filippiiniläisestä saaresta paratiisin tuomalla sinne villieläimiä Afrikasta… Hetkinen?!

Ensivaikutelma on harvoin ollut näin petollinen. Mainitsematta jääneet asiat saavat almuja jakelevan mummon pian eri valoon. Piilotellut picassot, valtiolta kavalletut miljardit ja salamurhasyytös ovat pikkuseikkoja verrattuna Filippiineillä 1972 julistettuun kahdeksan vuotta kestäneeseen hätätilaan kidutuksineen ja laittomine teloituksineen.

Vaurauden varjot ovat tuttuja Lauren Greenfieldille (The Queen of Versailles, 2012), mutta Imelda Marcosista ohjaaja on löytänyt arvoisensa vastuksen. Kaksintaistelu kameran ja sen kohteen välillä on tarumainen.

Elokuva seuraa myös Bongbong Marcosin vaalikampanjaa, jota äitimamma edistää kaikilla rintamilla. Vallan kahvan kaipuussa eivät sellaiset muutettavissa olevat pikkuseikat kuin laki, totuus tai virallinen äänestystulos menoa haittaa. Eivätkä vanhuksen puheet paremmasta menneisyydestä ole haikailua, vaan alkusoinnut aivan mahdolliselle vallankaappaukselle.

Janne Sundqvist / DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Kesto: 100 min
Kieli: englanti, filipino
Tekstitys: englanti
Elokuvan traileri

kevään dokumenttielokuvaillat 25.2., 31.3., 28.4. ja 19.5.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.