Doc Lounge Helsinki: A Marriage Story

ti 10.9 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Dokumenttiklubin syyskauden avaa toivottu ja kaivattu harvinaisuus, Helena Třeštíkován 35 vuoden ajan päähenkilöidensä elämää seuraava A Marriage Story (Strnadovi, Tšekki, 2017, 102 min).

Seurantadokumentti tavoittaa suuruutta pienissä hetkissä. Hääpäivänään nuoripari sädehtii. Václav ja Ivana Strnadovat ovat parikymppisiä arkkitehtiopiskelijoita. He eivät malta odottaa, että pääsevät rakentamaan yhteistä elämäänsä.

Ohjaaja Helena Třeštíková alkoi seurata nuorenparin avioelämää A Marriage Story -tv-sarjaansa varten, ja jatkoi pariskunnan seuraamista lopulta uskomattoman 35 vuoden ajan. Vuosien varrelle mahtuu viisi lasta, hektistä arkea näiden ja töiden kanssa, arjen ja juhlan hetkiä, vastoinkäymisiä, masennusta – ja lopulta massiivinen aviokriisi.

Paljon tapahtuu myös taustalla, kun Tšekkoslovakia siirtyy kommunismista demokratiaan vuonna 1989. Työteliäs pariskunta avaa oman yrityksen pian kommunismin murenemisen jälkeen.

Ivanan sanoin, täydellistä ei olekaan. Ei avioliitossa eikä yhteiskuntajärjestelmässä.

Esittelyteksti: Saija Holm

Kieli: tšekki, englanninkielinen tekstitys

Katso elokuvan traileri 

Syksyn dokumenttielokuvaillat 10.9., 22.10., 19.11. ja 11.12.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.