Doc Lounge Helsinki: Litte Germans – Äärioikeiston lapset

ti 23.4 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Huhtikuun klubilla nähdään elokuva

Little Germans – Äärioikeiston lapset 
Ohjaus Mohammad Farokhmanesh & Frank Geiger, Saksa, 2018, 90 min

Vaikuttava Little Germans kertoo animaation ja dokumenttielokuvan keinoin lapsista, jotka ovat syntyneet äärioikeistolaisiin perheisiin. Jo varhaislapsuudesta lähtien näiden perheiden lapset opetetaan vihaamaan kaikkea, mikä vaikuttaa ulkomaalaiselta ja vieraalta.

Miltä tuntuu kasvaa maailmassa, jossa empatia on toissijaista ja kansa on kaikkea muuta tärkeämpi? Mitä näistä ’pienistä saksalaisista’ tulee, kun he kasvavat aikuisiksi?

Näytöksen jälkeen aihetta kommentoi historiantutkija, eduskuntavaaliehdokas Oula Silvennoinen (vihr.) ja keskustelu yleisön kanssa jatkuu.

Elokuvan nettisivut

Kevään dokumenttielokuvaillat 26.2., 26.3., 23.4. ja 21.5.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.