Doc Lounge Helsinki: Maj Doris

ti 26.3 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Maaliskuun klubilla nähdään elokuva Maj Doris .

74-vuotias Maj-Doris Rimpi on tunnettu näyttelijä (mm. Amanda Kernellin elokuvasta Saamelaisveri), taiteilija ja poronomistaja, joka elää yksin maatilallaan Pohjois-Ruotsissa. Maj-Doris eli 20 vuotta sitten hyvin erilaista elämää matkustellen ympäri maailmaa ja eläen taiteilijaelämää, kunnes jätti kaiken taakseen keskittyäkseen maatilansa hoitamiseen Pohjois-Ruotsissa.

Jon Blåhedin kaunis ja hidastempoinen dokumentti seuraa Maj Doriksen elämää kysyttynä elokuvanäyttelijänä, taidemaalarina ja poronomistajana yhden vuodenkierron ajan.

Kesto: 73 min
Kieli: saame, ruotsi
Tekstitys: englanti
Elokuvan nettisivut

Kevään dokumenttielokuvaillat 26.2., 26.3., 23.4. ja 21.5.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.