Doc Lounge Helsinki: Blue

ti 11.12 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Joulukuun elokuvana nähdään Karina Holdenin ohjaama Blue  (Australia, 2017, 76 min).

Viimeisen 40 vuoden aikana merien elämän monimuotoisuus on puolittunut. Vuoteen 2050 mennessä merissä tulee olemaan enemmän muovia kuin kalaa. Merten ekosysteemien toiminta on erilaista, kuin mitä 100 vuotta sitten ajattelimme sen olevan. Emme voi enää ajatella merta rajattomien resurssien lähteenä, pitää sitä kaatopaikkana tai pysyvänä ja muuttumattomana elinympäristönä.

Blue johdattaa katsojansa matkalle kriittisellä hetkellä, todistamaan meren sietokyvyn äärirajoja. Merten suojelun parissa työskentelevien haastattelut valottavat taistelua jatkuvassa muutoksessa olevien merten säilyttämiseksi, ja millaista ympäristötyötä vesien saastumisen torjumiseksi parhaillaan tehdään, muun muassa kestävän kalastuksen ja merilajien suojelun avulla.

Dokumentti on valmistunut hetkellä, jolloin meidän on määriteltävä ja tehtävä päätökset, millaisen perinnön jätämme seuraaville sukupolville. BlueE osoittaa, että keinoja ja toivoa on, jos toimimme nyt.

Syksyn dokumenttielokuvaillat 18.9., 30.10., 20.11. ja 11.12.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.