Doc Lounge Helsinki: The Feminist

ti 20.11 klo 19.00 Liput 8 €

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville!

Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Klubi esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston.

Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös; illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta, musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.

Marraskuun klubilla kysytään, onko sukupuolen merkitys kadonnut politiikasta? Illan klubi on tuotettu yhteistyössä Feministisen foorumin FemF 2018:n kanssa ja ohjelmassa on Ruotsin feministisen puolueen perustajasta Gudrun Schymanista kertova dokumentti The Feminist (ohj. Hampus Linder, Ruotsi, 91 min).

Elokuvan jälkeen puhujavieraina ovat Jenni Koski, WIFT (Women in Film and Television) Finland ja Tuuli Kamppila, Feministisen puoleen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Haastattelijan on elokuvatutkija Riikka Pennanen. Lisäksi elokuvan tuottaja, Ruotsin WIFT:n puheenjohtajan Helene Granqvist lähettää videotervehdyksen.

Feminismin uranuurtaja Gudrun Schyman jakaa mielipiteitä kotimaassaan Ruotsissa: häntä pidetään joko sankarina tai roistona, mutta hän ei jätä ketään kylmäksi.

Gudrun Schyman on käynyt läpi kaikki poliittisen uran ylä- ja alamäet: nousun sosiaalityöntekijästä vasemmistopuolueen historialliseen vaalivoittoon johdattavaksi puoluejohtajaksi, alamäen riippuvuuksiensa takia julkisesti häpäistynä poliittisena riistana ja uuden tulemisen Euroopan ensimmäisen feministisen puolueen perustajana. Schyman on säilynyt vuosikymmenten läpi tulisena, anteeksipyytelemättömänä feministinä, jonka tavoitteena on tasa-arvon uudelleenmäärittely Ruotsissa ja Euroopassa.

The Feminist seuraa Schymania päivittäisessä elämässä ja poliittisten voittojen läpi. Dokumentti rakentaa sekä henkilökohtaisen että poliittisen muotokuvan naisesta otsikoiden takana ja seuraa Schymania hänen vieraillessaan pienillä ruotsalaisilla paikkakunnilla, pakolaisleireillä Kreikassa ja poliittisen vallan pelikentillä Brysselissä.

The Feminist on ohjaaja Hampus Linderin yhdeksäs dokumenttielokuva. Hänen aiempi elokuvansa, The Art of Being Human, oli mukana DOK Leipzigin kansainvälisessä sarjassa.

The Feministin tuottaja Helene Granqvist on palkittu tuottaja. Hän on toiminut vuodesta 2013 Ruotsin WIFT:n Women in Film and Television presidenttinä.

Syksyn dokumenttielokuvaillat 18.9., 30.10., 20.11. ja 11.12.

Doc Lounge Helsinki Facebookissa

Doc Lounge Helsinki -klubeja järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.